Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Zaterdagmiddag buien met regen, onweer, hagel en windstoten verwacht
Laatste update: zaterdag 28 juli 2018 - 08:51 uur


Er lijkt verkoeling aan te komen: vanaf zaterdagmiddag trekken er vanuit het zuiden van het land verschillende buien over Nederland die gepaard gaan met regen, onweer, hagel en windstoten - dat voorspellen meerdere weerbureaus in Nederland. 

Voor de naderende buien heeft het KNMI vanaf zaterdagmiddag 13.00 uur code geel afgekondigd. Code oranje in verband met extreme hitte, is zaterdagochtend om 10.00 uur ten einde. 

Afgelopen donderdagavond stonden er al verschillende verkoelende buien in het vooruitzicht, maar deze buien veranderde op het laatste moment van richting en trokken vervolgens over Weesp. 

Verkoeling 

Door de verkoeling wordt het een stukje minder warm in Nederland en daalt de temperatuur naar zo'n 23 graden. 

Daar waar het de afgelopen nachten ook 's nachts rond de 25 graden was, belooft het komende nacht eindelijk weer wat koeler te worden met een temperatuur van 15 graden. 

Lees ook: Ook eerste twee weken van augustus warm weer zonder neerslag

 


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

ReactiesMax Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.