Zaterdagmiddag buien met regen, onweer, hagel en windstoten verwacht
Klik om te vergroten


Zaterdagmiddag buien met regen, onweer, hagel en windstoten verwachtGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zaterdag 28 juli 2018 om 08:51 uur


Er lijkt verkoeling aan te komen: vanaf zaterdagmiddag trekken er vanuit het zuiden van het land verschillende buien over Nederland die gepaard gaan met regen, onweer, hagel en windstoten - dat voorspellen meerdere weerbureaus in Nederland. 

Voor de naderende buien heeft het KNMI vanaf zaterdagmiddag 13.00 uur code geel afgekondigd. Code oranje in verband met extreme hitte, is zaterdagochtend om 10.00 uur ten einde. 

Afgelopen donderdagavond stonden er al verschillende verkoelende buien in het vooruitzicht, maar deze buien veranderde op het laatste moment van richting en trokken vervolgens over Weesp. 

Verkoeling 

Door de verkoeling wordt het een stukje minder warm in Nederland en daalt de temperatuur naar zo'n 23 graden. 

Daar waar het de afgelopen nachten ook 's nachts rond de 25 graden was, belooft het komende nacht eindelijk weer wat koeler te worden met een temperatuur van 15 graden. 

 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.