Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Een auto die niet meer rijdt is meer waard dan je denkt
Laatste update: donderdag 23 augustus 2018 - 13:22 uurEen auto inruilen bij de dealer is heel eenvoudig. Je rijdt hem er heen, je geeft de dealer wat geld bovenop je oude wagen en je rijdt weg met iets wat nog leuker is dan waar je mee kwam. Maar wat als je auto niet meer kan rijden? Kan je hem dan ook nog verkopen? En wat is een kapotte auto dan waard?

Het antwoord: Ja, dat kan heel goed, maar de waarde is erg afhankelijk van waar je hem verkoopt!

De waarde van alles

De waarde van elk ding, of het nu een auto is of een halve liter water, wordt grotendeels bepaald door de wet van vraag en aanbod. Wanneer ergens veel vraag naar is, gaat de prijs omhoog. Is er weinig vraag, dan gaat de prijs omlaag. Zo komen er in Nederlandse huizen komen voor een paar cent duizenden liters drinkwater uit de kraan.

Met het verkopen van flesjes water op de hoek van de straat zul je dus niet rijk worden. Verkoop je diezelfde flesjes echter op zwarte zaterdag op de snelweg in Frankrijk (of in een drukke woestijn), dan kan het snel gaan.

De waarde van een kapotte auto

Op deze manier moet je ook over de waarde van je kapotte auto nadenken. Reparaties, zeker als het over transmissies en motoren gaat, zijn hier erg duur. Trek je de kosten van een reparatie van de dagwaarde van jouw defecte wagen af, dan is de kans aanwezig dat je amper wat overhoudt, als je al niet moet bijleggen. Zoiets wil niemand hebben, dus er is hier weinig vraag naar defecte auto’s. Het resultaat: lage prijzen, niet aantrekkelijk.

Maar wat als je nu eens goedkoper zou kunnen repareren? Bijvoorbeeld in landen waar arbeid en onderdelen een stuk goedkoper zijn, zoals in Oost-Europa? In verhouding met de dagwaarde (die ongeveer gelijk blijft), zijn de reparatiekosten dan een stuk lager, waardoor je veel meer overhoudt na reparatie! Het is voor Oost-Europeanen dan ook een stuk interessanter om kapotte auto’s te kopen. Dit leidt tot meer vraag, en dus tot hogere prijzen. Maar hoe krijg je een auto die niet rijdt in Oost-Europa?

Exporteer je auto!

Je auto verkopen voor export is in principe heel eenvoudig. Zoek een koper, vind een koper, regel het vervoer en het papierwerk en klaar ben je. En oh ja, zorg op de een of andere manier dat je er geld voor krijgt. Wanneer je verstand hebt van zakendoen met Oost-Europeanen en de taal een beetje spreekt, moet dit geen probleem zijn. 

In alle andere gevallen is het een beter idee om je schadeauto te verkopen aan een auto inkoop specialist, zoals inkoopautos.com. Zij hebben zich gerealiseerd dat het exporteren van een defecte auto een hele interessante manier is om de maximale waarde eruit te halen, en hebben alle kennis in huis en een groot aantal contacten in veel Oost-Europese landen om dit goed te doen. Hier kun jij van profiteren. Benieuwd wat jouw auto die niet meer rijdt waard is?

Je kunt heel simpel, gratis en vrijblijvend een inkoopformulier invullen, waarna je vaak binnen een dag een bod ontvangt. Vervolgens krijg je, wanneer je akkoord gaat, het geld zo op je bankrekening en wordt de auto opgehaald. Heel makkelijk en ook heel lucratief. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Dit artikel is geschreven door Inkoopautos.com.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊