Almere krijgt glutenvrije roetveegpieten bij intocht
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Almere krijgt glutenvrije roetveegpieten bij intocht
Laatste update: dinsdag 23 oktober 2018 - 11:14 uurDit jaar zullen er bij de intocht van Sinterklaas in Almere Haven ook glutevrije roetveegpieten meelopen. Dat werd dinsdagochtend bekend gemaakt.

Volgens de initiatiefnemer van de Glutenvrije Piet zouden 30.000 kinderen in Nederland om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. Doordat pepernoten gluten bevatten, mogen deze kinderen de pepernoten niet eten.

De glutenvrije roetveegpieten lopen mee bij in totaal 44 intochten in Nederland, waaronder bij de intocht in Almere Haven op zaterdag 17 november. Zij zijn te herkennen aan een wit schort met daarop het logo van de Glutenvrije Piet.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.