Leerlingen Aeres VMBO Almere zien cabaretvoorstelling van Robbert Jan Proos
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Leerlingen Aeres VMBO Almere zien cabaretvoorstelling van Robbert Jan Proos
Laatste update: donderdag 15 november 2018 - 12:25 uurLeerlingen van Aeres VMBO Almere hebben de voorstelling (R)echt vooruit van cabaretier Robbert Jan Proos mogen bewonderen op hun school. "Een gekke, grappige en soms wat gewaagde voorstelling. Het cabaret was een echte eyeopener voor de leerlingen", vertelt een woordvoerder van de school.

In de voorstelling (gegeven door Robbert Jan Proos) werden de vijf fasen van liefdesverdriet uitgelegd en dat dit eigenlijk een universeel verdriet is of je nu homo of hetero bent. Zijn grappige wereld met liefde en teleurstellingen zorgde voor hilariteit bij de leerlingen en docenten. Grappige voorbeelden en lastige situaties wisselden elkaar af en waren af en toe akelig herkenbaar voor het publiek. De cabaretvoorstelling was voor Aeres VMBO Almere een mooi moment om even stil te staan bij het onderwerp geaardheid en aanvaarding in de week van het respect.

De voorstelling van Robbert Jan Proos was de eerste culturele activiteit voor het vak CKV. De podiumkunsten zijn een ckv-onderdeel en cabaret sluit bij dit onderdeel perfect aan. Vanuit het diversiteitsteam werd deze voorstelling ook ondersteund vanwege de thematiek 'geaardheid en jezelf mogen zijn'.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.