Keolis trekt boetepakket in: naast onduidelijkheid onder lezers ook onduidelijkheid bij AllGo
Klik om te vergroten
Het boetepakket (foto door Keolis)


Keolis trekt boetepakket in: naast onduidelijkheid onder lezers ook onduidelijkheid bij AllGoGeplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 19 november 2018 om 21:45 uur


Keolis trekt het boetepakket in nadat zij eerder maandag het unieke project lanceerde. Met het boetepakket krijgt een zwartrijder bij de eerste keer betrapt te zijn, het aanbod om voor 37,50 euro het boetepakket te accepteren in plaats van een boete van 50 euro.

Het boetepakket bestaat uit een ov-chipkaart en tien ritten, bij elkaar opgeteld de waarde van 37,50 euro. Met het boetepakket hoopt de vervoerder dat zwartrijders in de toekomst gewoon zullen betalen voor hun vervoer. Wanneer zij opnieuw worden betrapt op zwartrijden ontvangen zij alsnog een boete.

Volgens een woordvoerder op het hoofdkantoor, zijn er nogal wat vragen vanuit de Almeerse afdeling waardoor er is gekozen om de verdere uitrol tijdelijk te staken. Wanneer er bij de Almeerse afdeling voldoende duidelijk is over de werkwijze van het pakket, zal de uitrol daarvan worden herstart.

Veel onduidelijkheid voor lezers

Ook onder veel lezers van Almere Nieuws ontstond veel onduidelijkheid. Zo dachten veel lezers dat het boetepakket kon worden gezien als 'beloning' doordat het boetepakket gratis zou worden aangeboden, wat niet zo is.

Zodra de uitrol door Keolis wordt herstart, zal de vervoerder meer informatie over het boetepakket vrijgeven. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.