❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Flevolanders vergelijken zorgverzekering het vaakst via smartphone of tablet
Laatste update: woensdag 19 december 2018 - 13:20 uur44,2 procent van de Flevolanders die zorgverzekeringen vergelijken, doet dit via een mobiel apparaat. Dit blijkt uit bezoekersdata van online platform Independer, dat het gedrag van bezoekers in de afgelopen maand analyseerde. Landelijk genomen vergelijken mensen in 41,6 procent van de gevallen via een mobiel apparaat, waardoor Flevolanders vaker mobiel de zorgverzekering vergelijken dan de gemiddelde Nederlander.

Sinds 12 november mogen Nederlanders weer overstappen van zorgverzekeraar. Na één maand vergeleek Independer de keuzes die consumenten op haar website maakten met de eerste 'overstap maand' van vorige jaren.

Hoe vaak vergelijken Flevolanders via desktop?

Flevolanders die afgelopen maand zorgverzekeringen vergeleken, deden dit voornamelijk via een desktop computer. 55,8 procent vergeleek namelijk via een 'reguliere' computer. Dit percentage ligt echter lager dan het landelijk gemiddelde (58,4 procent).

Het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon bij het vergelijken van zorgverzekeringen, komt nog sterker tot uiting in het WhatsApp gebruik. Independer zag het gebruik van de WhatsApp-functie op haar site, waarmee website informatie snel gedeeld kan worden, verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Hoe Flevolanders vergelijken

In de data-analyse werd verder ook gekeken naar de manier waarop inwoners van Flevoland verschillende dekkingsvormen vergelijken. Het percentage Flevolanders dat een completere zorgverzekering vergelijkt op basis-, tand én aanvullende dekkingen, komt neer op 43,3%. In Flevoland wordt, in vergelijking met andere provincies, met 22,5% het minst vaak uitsluitend de basisdekking vergeleken. 17,7% vergelijkt de basisverzekering én andere aanvullende dekkingen. 16,4% vergelijkt in Flevoland de basis- en tandartsdekking.

Meer data is te bekijken op de onderzoekspagina van Independer.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.