❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


College van B&W hijst regenboogvlag als protest tegen omstreden Nashville-verklaring
Laatste update: dinsdag 08 januari 2019 - 14:28 uurHet college van B&W heeft dinsdagmiddag op het stadhuis de regenboogvlag gehesen als protest tegen de omstreden Nashville-verklaring.

Maandagmiddag begon de gemeente Amsterdam met het hijsen van de regenboogvlag waarna vele gemeenten besloten om dat ook te doen, waaronder de gemeente Almere dus dinsdagmiddag.

Anti-homo

In de verklaring staat onder meer dat seks buiten het huwelijk, seks tussen mensen met hetzelfde geslacht en ook transgenders worden gezien als in strijd met de wil van de God. De verklaring werd door honderden protestande dominees ondertekend, ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij deed mee waarna hij in opspraak raakte.

De Nashville-verklaring wordt momenteel door het Openbaar Ministerie (OM) op strafbaarheid: zo vinden velen dat de pamflet oproept tot discriminatie.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.