Ontwikkeling van Baltimoreplein komende donderdag op de politieke agenda
Klik om te vergroten


Ontwikkeling van Baltimoreplein komende donderdag op de politieke agendaGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 19 mei 2019 om 11:43 uur


De ontwikkeling van het Baltimoreplein waar al jarenlang van alles mis mee is, staat komende donderdag op de politieke agenda. Onder andere zal er een petitie worden aangeboden die wordt ondersteund door een burgeractiviteit.

In 2007 werd gestart met de ontwikkeling van het plein wat in 2011 zou moeten zijn afgerond. Inmiddels 2019 is dat nog steeds niet het geval. De afgelopen jaren zijn vele horecazaken aan het Baltimoreplein failliet gegaan door terugloop van klanten als gevolg van verloedering.

De twee overgebleven ondernemers strijden om hun hoofd boven water te houden, maar vrezen dat zij het eind van dit jaar niet halen. Dit laatste is de directe aanleiding dat de indiener (Jolanda van Leeuwen, eigenaresse Café Het Steegje) de actie is gestart: als er niet snel wat verbetert, zal er op het horecaplein geen enkele horecaonderneming meer zijn.

Aandachtspunten

Onder andere pleiten ondernemers voor bemiddeling om de huurprijzen naar beneden te krijgen, een mogelijkheid om de busbaan te verleggen, meer groen en bankjes, plaatsen van missende prullenbakken, minder strenge regels voor ondernemers en meer toegankelijkheid voor mindervaliden.

Opvallend is dat de gemeente bezig is met de vernieuwing van het centrum in Almere Buiten, terwijl een deel van het centrum nog niet is afgebouwd.

Nieuw evenemententerrein

Naar verwachting wordt er eind dit jaar gestart met de bouw van een hotel waardoor er opnieuw hinder wordt ondervonden door ondernemers als gevolg van bouwwerkzaamheden.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Omdat de plannen voor een bioscoop op het parkeerterrein tegenover de Action van de baan zijn, zien ondernemers graag dat het parkeerterrein geschikt wordt gemaakt als evenemententerrein, zoals vroeger ooit het geval was. Er zijn plannen om daar voortaan de kermis op te stellen, evenals weekmarkten en kofferbakmarkten. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.