Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Ontwikkeling van Baltimoreplein komende donderdag op de politieke agenda

Ontwikkeling van Baltimoreplein komende donderdag op de politieke agenda

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De ontwikkeling van het Baltimoreplein waar al jarenlang van alles mis mee is, staat komende donderdag op de politieke agenda. Onder andere zal er een petitie worden aangeboden die wordt ondersteund door een burgeractiviteit.

In 2007 werd gestart met de ontwikkeling van het plein wat in 2011 zou moeten zijn afgerond. Inmiddels 2019 is dat nog steeds niet het geval. De afgelopen jaren zijn vele horecazaken aan het Baltimoreplein failliet gegaan door terugloop van klanten als gevolg van verloedering.

De twee overgebleven ondernemers strijden om hun hoofd boven water te houden, maar vrezen dat zij het eind van dit jaar niet halen. Dit laatste is de directe aanleiding dat de indiener (Jolanda van Leeuwen, eigenaresse Café Het Steegje) de actie is gestart: als er niet snel wat verbetert, zal er op het horecaplein geen enkele horecaonderneming meer zijn.

Aandachtspunten

Onder andere pleiten ondernemers voor bemiddeling om de huurprijzen naar beneden te krijgen, een mogelijkheid om de busbaan te verleggen, meer groen en bankjes, plaatsen van missende prullenbakken, minder strenge regels voor ondernemers en meer toegankelijkheid voor mindervaliden.

Opvallend is dat de gemeente bezig is met de vernieuwing van het centrum in Almere Buiten, terwijl een deel van het centrum nog niet is afgebouwd.

Nieuw evenemententerrein

Naar verwachting wordt er eind dit jaar gestart met de bouw van een hotel waardoor er opnieuw hinder wordt ondervonden door ondernemers als gevolg van bouwwerkzaamheden.

Omdat de plannen voor een bioscoop op het parkeerterrein tegenover de Action van de baan zijn, zien ondernemers graag dat het parkeerterrein geschikt wordt gemaakt als evenemententerrein, zoals vroeger ooit het geval was. Er zijn plannen om daar voortaan de kermis op te stellen, evenals weekmarkten en kofferbakmarkten. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.3 ℃
Voelt als 0.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.7 ℃ (00.00 uur)
Hoogst 3.3 ℃ (08.20 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)