Gemeente gaat overstag, kort geding Havenkom van de baan
Klik om te vergroten


Gemeente gaat overstag, kort geding Havenkom van de baanGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 10 september 2019 om 18:39 uur


Het kort geding omtrent de problematiek in de Havenkom is van de baan. Dat meldt de gemeente dinsdagmiddag.

Dinsdagmiddag zou er een kort geding plaatsvinden dat werd aangespannen door omwonenden en ondernemers om de realisatie van nieuwe aanlegsteigers tegen te gaan. Met de aanlegsteigers zou de Havenkom een opslagplaats van boten worden waarmee er geen ruimte meer was voor dagjesmensen die nu nog kunnen aanleggen voor een dagje uit in Almere Haven.

Voor de steigers wordt nu een andere locatie gezocht. De gemeente besloot de Havenkom aan te wijzen als locatie vanwege haast omdat de jachthaven van Haddock per 1 oktober opgeleverd moet zijn voor bouwwerkzaamheden vanwege de Floriade.

Ondernemers en omwonenden zijn blij met het besluit. Ook de gemeente meent blij te zijn.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Lees ook dit artikel:
Column: Bootjes en ambtenaren

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.