Verbindt je met ons!

(Advertentie verbergen?)

Columns

[Column] Watersport in Almere - het verhaal boven water

[Column] Watersport in Almere - het verhaal boven water

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Almere is een echte waterstad. Het Weerwater, de Noorderplassen en de mooie vaarroutes nodigen uit om er met een bootje lekker op uit te trekken. Sinds Haddock is uitgekocht, zijn er een stuk minder ligplaatsen in onze stad. De grote vraag die daardoor nu over dat water galmt is: maar waar kun je dat bootje nog neerleggen? Reden voor de PVV om roepen dat de gemeente de watersporters de stad uit jaagt. En natuurlijk komt het, volgens deze partij, allemaal door de Floriade. Geen fraai beeld van een gemeente die zich jaren probeert neer te zetten als stad waar het goed toeven is als watersporter. Een beeld dat onterecht is en riekt naar gelegenheidspolitiek van de PVV. 

Wat is er aan de hand? Toen Almere de organisatie van de Floriade binnenhaalde, kreeg de huurder van de toenmalige jachthaven de kans om met geld van de gemeente te verduurzamen en zo een plek in de Floriade te houden. Deze kans liet hij voorbij gaan en liet zich uiteindelijk (na vier jaar gedoe) uitkopen. De gemeente trok voor deze uitkoop flink haar portemonnee. Helaas vond de huurder in de kleine lettertjes van het contract de ruimte om de verantwoordelijkheid voor zijn huurders van zich af te schuiven. Hij incasseerde de hoofdprijs en liet de vele booteigenaren die al jaren met boot in zijn haven lagen aan hun lot over. De gemeenteraad trok zich het lot van de radeloze booteigenaren aan en de gemeente ging op zoek naar tijdelijke ligplaatsen in de stad. Naar eer en geweten hebben de ambtenaren de klus geklaard. 

Onlangs stond er een artikel in de krant: de oude huurder kan binnen drie maanden een nieuwe haven op een andere locatie uit de grond stampen. Tot onze verbazing gaan verschillende partijen hierin mee, zo ook de PVV. D66 verbaast zich hier over. Drie maanden is niet realistisch is wanneer je wilt dat de gemeente overlegt met de omwonende Almeerders. Gelegenheidspolitiek van de PVV, wanneer je bedenkt dat deze partij in alle andere situaties in de hoogste boom zit als het lijkt alsof inwoners niet goed betrokken zijn door de gemeente. Drie maanden is al helemaal niet realistisch als je de schijn van cliëntalisme wilt voorkomen en alle mogelijk geïnteresseerde ondernemers de kans wilt geven.  

D66 blijft zich inzetten voor Almere als stad waar je heerlijk kunt recreëren op het water. Waar je een ligplaats kan vinden om je bootje te stallen. Voor een gemeente die open, eerlijk het gesprek aangaat met haar inwoners. En waar alle ondernemers gelijke kansen krijgen. Het kan nog steeds in onze waterstad Almere!

Jan Lems, gemeenteraadslid D66 - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Advertentie (verbergen?)

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Laatste tweets van Max

Je kunt Max ook volgen op Instagram en Facebook.

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.5 ℃
Voelt als 5.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.8 ℃ (03.47 uur)
Hoogst 7.5 ℃ (11.56 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)