Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Horrorsint

Column: Horrorsint

Of kinderen verschil zien? Ja, kinderen zijn niet achterlijk en zien daadwerkelijk verschil met hetgeen wat zij op televisie zien. Vijfjarigen linken mij al aan mijn alterego VlogPiet vanwege de stem, wat bewijst dat zij zéker niet achterlijk zijn. Deze column gaat overigens niet over de kleur van Piet, maar over Sinterklaas en de 'kwaliteit' in Almere Haven afgelopen zaterdag. Door de troosteloze vertoning ben ik er helaas gefrustreerd van geraakt - tijd om deze frustraties te uiten.

Als uitoefener van het vak tijdens de Sinterklaasperiode kijk ik vaak met een scherpe blik naar hetgeen wat elders is te zien. Het hoeft natuurlijk geen NTR-kwaliteit te zijn, maar het moet wel geloofwaardig zijn voor kinderen. Van blote armen bij een hulpsinterklaas krijg ik het vaak al Spaans benauwd. Laat staan wanneer het pak vermoedelijk rechtstreeks uit de plaatselijke feestwinkel vandaan komt inclusief een stijf maar vooral afgevreten mijtertje. Wellicht een erfenis van Dorus (motten - voor wie 'm niet snapt). Tampons als wenkbrauwen. Onder de tabbert had de goedheiligman in kwestie een kussen verstopt, naar alle waarschijnlijkheid omdat deze tabbert veel te groot was. Zelfs de snor liet los tijdens de intocht, waar vele toeschouwers getuigen van moesten zijn. En dan maar hopen dat de aanwezige kinderen het niet hebben gezien. Gênant.

De man onder de baard zou het naar alle waarschijnlijkheid allemaal vreselijk goed hebben bedoeld, maar meneer kan beter een andere hobby zoeken. Sorry. Ik noem mijzelf ook geen professional maar neem het vak zeker wel serieus met de nodige investeringen. Zelfs vroeger op de basisschool zagen Sint en Piet er geloofwaardiger uit - nota bene betaald met een schraal budget vanuit de ouderbijdrage. 

De kwaliteit van de intocht is ook exact de reden waarom ik al jaren niet meer mee doe met de intocht in Almere Haven. Ik voel mij in mijn kostuum en attributen (klik) totaal niet gelijk aan de andere Pieten (klik). Vergelijkbaar met een witgouden Swarovski-ring versus het lipje van een blikje Unox. Velours De Panne, waar de Almeerse pakken van zijn gemaakt, is een mooi stofje om als tafelkleed te gebruiken maar daar blijft het verder bij. 

Een aantal jaren geleden vernam ik via een woordvoerder van de gemeente dat de gemeente 15.000 euro bijdraagt aan de intocht. Subsidiegeld voor Corrosia, de organisator van het geheel. Wanneer een organisatie dit als eindresultaat durft neer te zetten, hoort er naar mijn mening niet eens subsidie verstrekt te worden. Zonde van het belastinggeld. Voor een stad met meer dan 200.000 inwoners zou je zo'n evenement serieus moeten organiseren. Het lijkt mij vanuit de gemeente ook een stuk promotie voor de stad? Nu lijkt het een soort circusact. Of Fright Nights, wanneer het om Sinterklaas zelf gaat.

Een intocht die georganiseerd wordt omdat het moet, niet omdat elke vrijwilliger het vak in hart en nieren heeft zitten. Wellicht is er wel gekozen voor juist deze kwaliteit om kinderen van het geloof af te helpen. Dan hoeft de gemeente ook geen intocht meer te organiseren, is de pietendiscussie vermeden en is de gemeente weer een probleem uit de weg. Tot slot zou dat immers ook meer geld besparen. Meer budget voor .. ach, de Floriade is weer een ander hoofdpijndossier.

Ik vind de intocht vooral zonde, het had zoveel mooier kunnen zijn. Er waren zaterdag vast ook kinderen die de dag van hun leven hebben gehad, en gelukkig nu nog in Sinterklaas geloven. Fijn Sinterklaasseizoen voor zover dat mogelijk is. De frustraties zijn er uit, een pak van mijn hart.

Max Joling - Columnist


[Ad] Volg jij Almere Nieuws al op Instagram? Klik hier om ons te volgen!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.
Actuele artikelen

Ben jij de 26.452
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 21.0 ℃
Voelt als 19.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 18.9 ℃ (00.00 uur)
Hoogst 21.1 ℃ (10.19 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog