Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Poll onder ruim 2100 stemmers: "56 procent is voor een verbod op knalvuurwerk"

Poll onder ruim 2100 stemmers: "56 procent is voor een verbod op knalvuurwerk"

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Een groot gedeelte van de volgers van Almere Nieuws is vóór een verbod op knalvuurwerk. Almere Nieuws hield een poll via Facebook waar meer dan 2100 mensen op hebben gestemd.

In totaal 56 procent van de stemmers is voor een verbod op knalvuurwerk, 44 procent is tegen een verbod.

Vuurwerkverbod

Minister Grapperhaus dreigde eerder met een vuurwerkverbod wanneer de jaarwisseling wederom onrustig zou zijn in Nederland. Het zou dan gaan om een totaalverbod op vuurwerk.

Wel zag de minister in dat er vanuit de Tweede Kamer geen steun is voor een -compleet- verbod op vuurwerk.

"Hoe harder, hoe beter"

"Ik snap helemaal dat ze het leuk vinden, hoe harder hoe beter maar de dieren vinden het vreselijk: ze snappen het niet en zijn bang. Mijn hondje kruipt sinds een paar dagen onder de bijzettafels. Dat heeft zij nog nooit gedaan en dat is gewoon zielig", vertelt Patricia Malagride.

Patricia vindt het erger dat er wordt gegooid met vuurwerk richting personen en dieren: "Sommigen onder ons met het iq van een pinda en een kronkel in de kop vinden het 'grappig' om dieren te bekogelen met je rotjes. Dan ben je wat mij betreft rijp voor het Pieter Baan Centrum en dat moet zwaar bestraft worden."

"Voorstanders zijn hypocriet"

Jemy Vermeulen noemt de voorstanders voor een verbod hypocriet. "Dit zijn dezelfde mensen die begin december lopen te janken dat Zwarte Piet niet aangepast mag worden 'want traditie', maar nog geen maand later wèl tradities willen aanpassen wanneer zij er zelf last van hebben. Echt lekker hypocriet Nederland weer dit", aldus Jemy.

Volgens Jemy zouden eigenaren van huisdieren ook zelf actie kunnen ondernemen: "Train ze zodat zij geen last meer hebben, zorg ervoor dat zij met oud en nieuw in de geluidsdichste kamer onder een doek of iets verblijven, er is zelfs medicatie op de markt daarvoor.. maar laat me raden: teveel moeite?"


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.162
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 20.4 ℃
Voelt als 17.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.4 ℃ (05.10 uur)
Hoogst 21.0 ℃ (15.39 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog