Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Drie Almeerse initiatieven genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Foto: het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

Drie Almeerse initiatieven genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Er zijn dit jaar drie Almeerse initiatieven genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk, Buurtcentrum Meenten & Grienden en Stad & Natuur maken dit jaar kans op prijzen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven.

Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

Het hondenspeelveld wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd waar regelmatig ook diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals speeluurtjes voor kleine en grote honden.

Ook is het hondenspeelveld inmiddels een begrip waarbij niet alleen buurtbewoners het veld bezoeken met hun viervoeter, maar ook uit de rest van Almere.

Stad & Natuur

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier, de basis voor onze activiteiten is het verbinden van de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur.

De educatief vrijwilligers zorgen er voor dat 20.000 leerlingen uit Almere kennis kunnen maken met de Almeerse natuur, op school of op één van de groene locaties van Almere.

Buurtcentrum Meenten & Grienden

Buurtcentrum Meenten en Grienden heeft een actieve groep vrijwilligers die veel activiteiten organiseren voor de buurt. Vrijwilligers die zich al tientallen jaren met heel hun hart en ziel inzetten voor de buurt bewoners.

Onder meer worden er kinderdisco's, buurtfeesten, kerstmarkten, Halloween spooktochten en een disco voor 30-plussers georganiseerd.

Prijzen

Er zijn verschillende prijzen te winnen, zo is er een juryprijs van 6000 euro voor het beste lokale vrijwilligersinitiatief. Ook is er nog een publieksprijs van 2500 euro die initiatieven kunnen winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Stemmen kan tot zondag 22 maart waarna er 12 initiatieven over blijven waar tot zaterdag 28 maart op gestemd kan worden. Op deze zaterdag worden de prijzen door minister Hugo de Jonge uitgereikt tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort.

Stemmen

Wil je stemmen op één van de drie Almeerse initiatieven? Hieronder lees je hoe je dat kunt doen:

  • Klik hier om te stemmen op Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk
  • Klik hier om te stemmen op Stad & Natuur
  • Klik hier om te stemmen op Buurtcentrum Meenten & Grienden

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 10.135
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

#HeelHollandPuzzelt

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 3

door Ebru UmarDo 02 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 2

door Ebru UmarWo 01 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 1

door Ebru UmarDi 31 maart 2020

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.1 ℃
Voelt als 11.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.4 ℃ (07.02 uur)
Hoogst 19.7 ℃ (16.19 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog