Er zijn dit jaar drie Almeerse initiatieven genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk, Buurtcentrum Meenten & Grienden en Stad & Natuur maken dit jaar kans op prijzen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven.

Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

Het hondenspeelveld wordt door vrijwilligers onderhouden en beheerd waar regelmatig ook diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals speeluurtjes voor kleine en grote honden.

Ook is het hondenspeelveld inmiddels een begrip waarbij niet alleen buurtbewoners het veld bezoeken met hun viervoeter, maar ook uit de rest van Almere.

Stad & Natuur

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier, de basis voor onze activiteiten is het verbinden van de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur.

De educatief vrijwilligers zorgen er voor dat 20.000 leerlingen uit Almere kennis kunnen maken met de Almeerse natuur, op school of op één van de groene locaties van Almere.

Buurtcentrum Meenten & Grienden

Buurtcentrum Meenten en Grienden heeft een actieve groep vrijwilligers die veel activiteiten organiseren voor de buurt. Vrijwilligers die zich al tientallen jaren met heel hun hart en ziel inzetten voor de buurt bewoners.

Onder meer worden er kinderdisco's, buurtfeesten, kerstmarkten, Halloween spooktochten en een disco voor 30-plussers georganiseerd.

Prijzen

Er zijn verschillende prijzen te winnen, zo is er een juryprijs van 6000 euro voor het beste lokale vrijwilligersinitiatief. Ook is er nog een publieksprijs van 2500 euro die initiatieven kunnen winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Stemmen kan tot zondag 22 maart waarna er 12 initiatieven over blijven waar tot zaterdag 28 maart op gestemd kan worden. Op deze zaterdag worden de prijzen door minister Hugo de Jonge uitgereikt tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort.

Stemmen

Wil je stemmen op één van de drie Almeerse initiatieven? Hieronder lees je hoe je dat kunt doen:

  • Klik hier om te stemmen op Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk
  • Klik hier om te stemmen op Stad & Natuur
  • Klik hier om te stemmen op Buurtcentrum Meenten & Grienden

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Corina van Garderen-Engelander op donderdag 20 februari 2020 om 08.22 uur Het is een hondenspeelveld. Dus ook hier moet, zoals in heel almere de poep worden opgeruimd.


avatar

Geplaatst door Stefan Kamp op woensdag 19 februari 2020 om 09.42 uur Moeten er meer van komen dat gepoep van die beesten voor mijn deur, ik laat mijn kind toch ook niet poepen en plassen voor iemands deur.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336