Reisbureauketen D-reizen failliet verklaard


De rechtbank van Haarlem heeft D-rt Group, het moederbedrijf van de reisbureauketen D-reizen, dinsdag failliet verklaard. In Almere heeft de reisbureauketen drie vestigingen.

De rechter acht het bedrijf gezien het gebrek aan inkomsten niet in staat om te overleven. De medewerkers van D-rt Group zijn inmiddels geïnformeerd over het faillissement, zo laat de onderneming weten. Door het faillissement staan ruim 1.150 banen op de tocht bij D-reizen.

Een doorstart wordt nog heroverwogen.

Vouchers

"Het is een gitzwarte dag voor ons. Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen", aldus D-reizen-CEO Jan Henne De Dijn. "Hopelijk komt er een doorstart zodat het bedrijf, in ieder geval deels, nog door kan."

D-reizen wijt het faillissement aan onder meer het uitblijven van het zogeheten voucherfonds. D-reizen heeft klanten die aanbetalingen hadden gedaan voor reizen die door touroperators werden geannuleerd wegens de coronacrisis niet terugbetaald, maar in plaats daarvan vouchers gegeven.

Dat mocht het bedrijf niet doen, bepaalde de rechter onlangs in een kort geding dat D-reizen tegen de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Staat had aangespannen. Daarmee hoopte D-reizen af te dwingen dat de door de reisbureaus afgegeven vouchers ook gedekt zouden worden door het aanstaande voucherfonds.

Andere touroperators 

Daarnaast zegden TUI en Corendon hun afspraken met D-reizen op, waardoor de reisbureauketen ook geen vakanties van die touroperators meer kan aanbieden. 

TUI stapte bovendien naar de rechter, omdat het geld terug wilde van D-reizen. De touroperator zei dat er al langere tijd signalen waren dat er "problemen zijn met de teruggave van reissommen aan reizigers van wie de vakantie is geannuleerd".


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in overige


Weer in Almere

6.2 °C, voelt als 3.9 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.2 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.