Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.4 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

'Poldergoud’ en ‘Paddenstoelen' winnen Almere Floriade Fotowedstrijd

Entertainment


Cilia Hoekman uit Zeewolde en Jasmine Vierbergen uit Alkmaar zijn de winnaars van de derde Almere Floriade Fotowedstrijd. In de aanloop naar Floriade Expo 2022 in Almere organiseert gemeente Almere jaarlijks deze fotowedstrijd.

Dit jaar was het thema ‘de kracht van voedsel’. Wethouder Jan Hoek reikte op vrijdag 15 oktober de prijzen uit aan de twee winnaressen, te midden van hun eigen foto’s.

Bijzondere foto's

Dit jaar werden er bijna 150 foto’s ingezonden: stuk voor stuk bijzondere foto’s, en allemaal rondom het thema ‘de kracht van voedsel’.

De vakjury bestaande uit fotograaf Lex Beers, chefkok Julius Jaspers, socialmedia-expert Jasmyn Mazloum, directeur Dutch Food Week Bert van Wanrooij en Albert Zuurveld, facilitymanager Floriade Expo 2022, hadden er een hele kluif aan om de winnaar te selecteren.

Vervolgens stelde de vakjury tevens een top 10 samen, deze foto’s werden tijdens Dutch Food Week op het Forum in Almere Centrum geëxposeerd op grote billboards. Het publiek kon daaruit een publiekswinnaar kiezen.

Poldergoud

De vakjury beoordeelde de foto’s op onder andere creativiteit, link met het thema en de compositie.

De motivatie voor de keuze voor ‘Poldergoud’: "Deze foto geeft de kracht van voedsel en van Flevoland weer. Flevoland is in oorsprong bedoeld als voedselschuur voor heel Nederland en deze foto staat hiervoor symbool. Het polderlandschap, die goudkleurige uien waar de zon zo mooi op schijnt, de windmolen op de achtergrond. Het is een typisch Flevolands plaatje. Zo simpel en tegelijkertijd heel krachtig."

Winnares Cilia over haar winnende foto: "Ik heb een passie om beelden uit de agrarische wereld te fotograferen. Deze foto heb ik liggend op mijn buik gemaakt. Ik vond het een heel bijzonder plaatje."

De foto Poldergoud - tekst gaat verder onder de foto

Paddestoelen

Jasmine vertelt dat zij graag fotograaf wil worden en tijdens een mooie, zonovergoten dag door het bos liep en de paddestoelen zag: "Ik wilde graag aan de Almere Floriade Fotowedstrijd meedoen en heb daarom deze foto gemaakt en ingestuurd. De natuur is een van mijn lievelingsonderwerpen om te fotograferen.”

De foto Paddestoelen - tekst gaat verder onder de foto

De twee winnaars hebben een professionele fotocamera gewonnen waarmee zij vooral door kunnen gaan met het maken van mooie kiekjes.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!