Wanneer jij met enige regelmaat thuiswerk, dan is het wel zo prettig dat alles goed geregeld is. Waar het in het verleden vaak maar om enkele keer ging, zien we nu steeds vaker dat werkgever haar werknemers de mogelijkheid biedt om een vaste dag of zelfs dagen thuis te kunnen werken.

Niet alleen is dit prettig als het gaat om reistijd en ook het verminderen van de uitstoot van CO2 wanneer je met de auto naar je werk gaat, maar geeft het vaak ook de werknemers een hele hoop rust. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je op kantoor een stuk sneller afgeleid wordt dan thuis. Kortom, thuiswerken is een absolute aanrader. Wanneer je hiervoor kiest, is een goede werkruimte natuurlijk essentieel. Om je hierin te adviseren, hebben we een aantal handige tips.

Zorg voor een aparte ruimte

Vooral wanneer je kinderen hebt is het werken aan de keukentafel natuurlijk alles behalve prettig. Zorg er daarom dus ook voor dat je de mogelijkheid hebt om een aparte kamer in te richten, zodat jij je volledig kunt terugtrekken.

Belangrijk hierin is wel, dat je ook de mogelijkheid hebt tot onder andere het kunnen ventileren van deze ruimte. Kan dit namelijk niet, dan zal je al snel merken dat je last krijgt van vermoeide ogen en zelfs van hoofdpijn. Doordat je iedere keer wat meer zuurstof inademd, dan dat je uitblaast, zal de ruimte steeds minder zuurstof bevatten, waardoor je vermoeider raakt.

Zorg voor de juiste faciliteiten

Thuiswerken is natuurlijk ideaal, maar dan wel wanneer je ook beschikt over het juiste materiaal. Hierbij moet je denken aan een goede pc, laptop en ook bureaustoel. Deze laatste is vaak één van de grootste problemen. Veel mensen realiseren zich namelijk vaak niet hoe groot de impact is op hun werk wanneer ze niet de juiste werkhouding aannemen. Het is dus belangrijk om te investeren in een goede bureaustoel, zodat je fijn en comfortabel kunt zitten en je dus ook een stuk productiever bent.

Hierbij is het wel belangrijk dat je goed kijkt naar een stoel die verstelbaar is in zowel hoogte, als ook de armleuningen en rugleuning. Naast de juiste meubels, is een stabiele internetverbinding ook van groot belang. Vooral wanneer je veel online moet vergaderen, zit je er niet op te wachten dat de verbinding iedere keer wegvalt. Beschik je momenteel over een relatief eenvoudig pakket, dan is je huidige abonnement voor televisie en internet vergelijken via een prijsvergelijker natuurlijk geen overbodige luxe.

Zorg voor gezelligheid

Je kunt je voorstellen dat een kamer met alleen een laptop, bureau en bureaustoel nu niet echt bijdraagt aan een sfeervolle en gezellige werkomgeving. Het is dus zaak om het geheel toch wel enigszins aan te kleden. Je hoeft niet zo uit te pakken als dat je in je woonkamer doet, maar een beetje gezelligheid zoals wat woonaccessoires en een plant, is natuurlijk geen overbodige luxe.

Daarbij komt ook dat een plant niet alleen decoratief is, maar ook zorgt voor extra zuurstof. Vooral in een afgesloten ruimte waar je geen ramen of ventilatieroosters hebt, is dit zeker een must have.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432