De gemeente Almere heeft bij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening de titel voor de diervriendelijke gemeente in 2022 gekregen. Almere is hiermee de opvolger van Zwolle, Amsterdam en Leeuwarden die de titel al eerder in de wacht sleepten.

Na een uitgebreide selectieprocedure waar met de top 10 intensieve gesprekken zijn gevoerd is de top 3 bepaald. Een deskundige jury bepaalde de uiteindelijke winnaar van deze verkiezing.

Juryrapport

Volgens de jury, heeft Almere flinke sprongen gemaakt op het gebied van dierenwelzijn in de stad.

"Naast het feit dat deze gemeente in het kernteam zit van het platform Diervizier, hebben de Almeerse ambtenaren de afgelopen jaren keihard gewerkt en inmiddels op bijna alle onderdelen een positieve score. Naast een recente update van het dierenwelzijnsbeleid, kun je op de website van de gemeente Almere veel relevante informatie vinden op dierengebied. Omdat voor het eerst binnen het college een wethouder van de Partij voor de Dieren is aangetreden, is er meer capaciteit vrijgemaakt voor dierenwelzijn. In het coalitieakkoord zijn maar liefst 12 diergerelateerde doelstellingen opgenomen, van natuureducatie op basisscholen tot dier- en milieuvriendelijke contracten in het bedrijfsrestaurant", aldus de jury.

Artikel gaat hieronder verder

Ook neemt de gemeente zelf de regierol richting dierenhulporganisaties en maken met henkostendekkende meerjarige afspraken om continuïteit te waarborgen en stimuleert Almere andere gemeenten hun verantwoordelijkheid te nemen voor bijvoorbeeld wilde dieren in nood en heeft zij de portemonnee getrokken voor onvoorziene omstandigheden, zoals vogelgriep.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (9)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Nel Horstman op zaterdag 19 november 2022 om 15.32 uur Hoe is dit mogelijk we mogen niet eens de stad of in buiten winkelstraten komen met een hond noemen ze dat diervriendelijk wat een lachertje


avatar

Geplaatst door Ronald de Roo op zaterdag 19 november 2022 om 15.33 uur Zelfde grap op de auto’s daar staat houd Almere schoon


avatar

Geplaatst door Daan van Hoepen op zaterdag 19 november 2022 om 17.30 uur Ik las dat daklozen in de sporthal mogen slapen met deze kou.


avatar

Geplaatst door Laura Menheere op zondag 20 november 2022 om 08.46 uur Ja fijn overal die hondenpoep.


avatar

Geplaatst door Karin Determan-Heijnes op zondag 20 november 2022 om 11.56 uur Ze snoeien alle bosjes kort zodat de egels geen plek meer hebben


avatar

Geplaatst door Ali Veldheer op zondag 20 november 2022 om 12.02 uur Hahaha.... laten ze dan errdt de poepzakjes erug zetten bij de prullenbakken..


avatar

Geplaatst door Ola Ska op zondag 20 november 2022 om 14.10 uur Ook voor dieren asiel?


avatar

Geplaatst door Nannie Moed op zondag 20 november 2022 om 21.37 uur Deden geen andere gemeenten mee zeker, in Friesland mag je hond zelfs mee de winkel in, hier mag hij niet eens 1 van zijn pootjes in de stad zetten.


avatar

Geplaatst door Pieter de Haas op woensdag 23 november 2022 om 08.32 uur echt mensen je hoeft niet overal zout op te doen, wie heeft jullie pijn gedaan wat een zure mensen.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.