Dinsdagavond heeft de gemeenteraad Hein van der Loo voorgedragen als nieuwe burgemeester, na enige uren vergaderd te hebben achter gesloten duren. 

Wanneer de ministerraad en Koning Willem-Alexander de voordracht goedkeuren, wordt Van der Loo de zevende burgemeester van Almere.

Maar, wie is Hein van der Loo?

De 51-jarige Hein van der Loo is geboren in Rosmalen (Noord-Brabant), is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een stage bij het American Enterprise Institute in Washington DC studeerde hij af in publiek-private samenwerking en politiek-bestuurlijk management. Van der Loo was ruim 20 jaar werkzaam bij achtereenvolgens Rabobank en ABN AMRO. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies, onder meer als directeur bedrijven in Rotterdam, directeur instituten & charitas in Nederland en 'chief transformation officer' voor 'private banking' in Europa en Azië. Na zijn loopbaan in de financiële sector was Van der Loo werkzaam als zelfstandig adviseur en interim-manager bij onder andere het Erasmus Trustfonds. Tegelijkertijd oriënteerde hij zich op het burgemeestersambt.

Sinds 2019 is hij burgemeester van Zwijndrecht (Zuid-Holland), maar daarvoor deed hij ervaring op als lid algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. 

Van der Loo was gedurende enkele jaren lid van het CDA. Eind 2021 heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd met als motivatie dat een burgemeester zijn ambt het beste kan vervullen als hij politiek onafhankelijk en dus partijloos is.

Artikel gaat hieronder verder

Nevenfuncties

Naast zijn ambtshalve nevenfuncties binnen de Regionale Eenheid Rotterdam en de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuidis Van der Loo bestuurslid van Stichting Nationaal Monument Watersnood 1953 en voorzitter van de Raad van Toezicht van Verus, vereniging voor katholiek en protestants-christelijk onderwijs. 

Per 1 januari 2022 heeft Van der Loo, na twee statutaire termijnen van vier jaar, afscheid genomen als voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam. Voorheen is Van der Loo onder andere bestuurslid geweest van Stichting Rotterdam Maaskant, Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis, Daniël den HoedStichting en het Rotterdams Comité Nationale Belangen. 

Voor zijn jarenlange, belangeloze inzet voor de stad Rotterdam ontving hij op 6 juli 2022, uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, de Wolfert van Borselenpenning. Met deze onderscheiding eert de stad Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de Rotterdamse gemeenschap.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (13)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Sven Wilting op woensdag 18 januari 2023 om 19.07 uur In ieder geval iemand die in het hele verleden niks met Almere heeft gehad en er niet eens woont. Gaat dus iedere dag heen en weer pendelen?


avatar

Geplaatst door Charles van den Bos op woensdag 18 januari 2023 om 19.16 uur Dus weer een burgervader die zijn tijd niet gaat volbrengen gezien zijn profiel zeilt hij van de ene naar de andere functie


avatar

Geplaatst door Rich Hermans op woensdag 18 januari 2023 om 19.26 uur 🤣🤣🤣🤣🤣 nou en wat gaat hij doen voor de almeerse burger. Ook niets alleen maar zijn eigen zakken vullen met dingen die heel veel geld gaan kosten. Maar de Almeerse burger helpen met die miljoenen van de flopriade die wij burgers mogen neerleggen daar doet hij dus niets aan.


avatar

Geplaatst door Ben van Looy op woensdag 18 januari 2023 om 19.33 uur Mischien Olympische spelen naar Almere halen.


avatar

Geplaatst door Yvonne Augustijn op woensdag 18 januari 2023 om 19.33 uur Ieder geval niet standvastig. Over 2 jaar weer weg. Gezien zijn cv.


avatar

Geplaatst door Alfred Bekenkamp op woensdag 18 januari 2023 om 19.40 uur Gefeliciteerd Almere! Jullie hebben een nieuwe burgemeester 🙂 . Altijd weer bijzonder dat velen al een mening hebben zonder uberhaupt te weten wie hij is en wat hij heeft gepresteerd.


avatar

Geplaatst door Leo Jong op woensdag 18 januari 2023 om 19.50 uur Geef iemand een kans, wat een vooroordelen


avatar

Geplaatst door Marlies Ef op woensdag 18 januari 2023 om 20.02 uur Almere Nieuws, wat maakt dat jullie deze vraag zo stellen? "Wat vinden jullie"... Zoals te lezen in de reacties "vinden" bij voorbaat al veel mensen hier iets van, zonder enige notie en/of ervaring met iemand. (Voor-)oordelen en meningen zullen er altijd zijn en blijven. Dank voor de introductie en ik hoop dat deze man een oprechte kans krijgt.


avatar

Geplaatst door Hennie van Deun op woensdag 18 januari 2023 om 20.08 uur Ja bij joritsma in de villa wijk almere hout


avatar

Geplaatst door Niek Gaasbeek op woensdag 18 januari 2023 om 21.55 uur Wie is dat. Conciërge voor ons museum 🧐 Ow wacht even 😉


avatar

Geplaatst door Tineke Ras op donderdag 19 januari 2023 om 00.01 uur Een burgemeester die net 4 jaar in Zwijndrecht en daar nu weg gaat voor een Stad met 220.000 inwoners .. ik wens hem succes .


avatar

Geplaatst door Mark Uytten Boogaart op donderdag 19 januari 2023 om 17.23 uur Het enige wat jammer is dat alweer de bewoners van Almere totaal niets te zeggen hebben.


avatar

Geplaatst door Hettie Barlo op donderdag 19 januari 2023 om 19.13 uur Aha een brabander..gezellige mensen Hein welkom in Almere! Mooie staat van dienst ook..


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342