Hein van der Loo is woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering op het stadhuis, beëindigd als nieuwe burgemeester van Almere. Hij volgt daarmee Franc Weerwind op, die vorig jaar opstapte om aan de slag te gaan als minister van Rechtsbescherming. 

Nadat Weerwind was afgetreden, werd hij tijdelijk vervangen door waarnemend burgemeester Ank Bijleveld. 

Tijdens zijn beëdiging zei Van der Loo dat het burgemeesterschap een uitdaging voor hem is, ‘iets om de tanden in te zetten’. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432