Het college van burgemeester en wethouders heeft in Almere twee onderzoekslocaties voor een buitenzwembad voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat meldt de gemeente donderdag aan het eind van de middag.

Het gaat om de hockeyvelden bij het zwembad in Almere Stad en het Schakelgebied (langs de A6 bij Stedenwijk). 

"De gemeente zet zich in om van Almere een prettig leefbare stad te maken, met voldoende ruimte voor iedereen en voorzieningen die bij een grote stad horen. In Almere wordt al een aantal jaar gesproken over de wens om een buitenzwembad te realiseren", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeenteraad neemt hierover het uiteindelijke besluit. Als de raad instemt met het voorstel, geeft zij het college de opdracht om voor de twee aangewezen locaties het gebruikelijke ruimtelijk onderzoek voor te bereiden.

Brede verkenning

Artikel gaat hieronder verder

Er is volgens de gemeente door de hele stad gekeken naar locaties, daarbij is vooral gekeken naar waar voldoende ruimte is voor de realisatie van een buitenzwembad.

De belangrijkste overwegingen die hierbij een rol speelden, waren de centrale ligging en goede bereikbaarheid voor bezoekers. Daarom is onder andere gekeken naar ligging ten opzichte van fietspaden en het openbaar vervoer. Daarnaast is onder andere gekeken naar de parkeersituatie in de omgeving van beoogde locaties, aanwezig groen, aansluiting op het energienet en grondeigendom.

Op basis van deze en andere criteria doet het college een voorstel aan de raad om twee geschikte locaties verder te onderzoeken.

Participatie bij realisatie

Iedere locatie kent voor- en nadelen en vaak ook voor- en tegenstanders: dat maakt een keuze voor een locatie een belangenafweging en daarmee een politieke keuze op stadsniveau. Hierin wordt het belang van de ontwikkeling voor de hele stad meegewogen.

De directe omgeving en toekomstige bezoekers beslissen niet mee over de locatiekeuze. De participatie is gericht op meedoen in de realisatiefase en moet ervoor zorgen dat zorgen, bezwaren, ideeën en kansen rond het project zo goed mogelijk meegenomen worden in het uiteindelijke plan.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342