Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om voor een periode van 4 weken cameratoezicht in te stellen bij een woning in de Vrije Zeestraat in Almere Buiten, nadat daar in de nacht van zondag op maandag  een explosief afging.

Het cameratoezicht is bedoeld om de veiligheid in het gebied rondom de getroffen woning te bewaken. De gemeente heeft omwonenden hierover per brief geïnformeerd.

In het hele land vinden incidenten met explosieven plaats, zo blijkt uit cijfers van de politie. Ook in Almere en in andere Flevolandse gemeenten.

Burgemeester Hein van der Loo: “Dit is een intimiderende vorm van agressie, die wie niet dulden in onze stad. Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie gaat mijn eerste aandacht uit naar veiligheid in de buurt. Als het nodig is, neem ik maatregelen, zoals nu in de Vrije Zeestraat.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente