Een 35-jarige man uit Polen is door de rechter vrijgesproken, nadat hij in mei 2022 zijn huisgenoot doodstak in een woning aan de Klokkenluiderstraat in het centrum van Almere Stad. 

Eerder werd de man nog veroordeeld tot zes jaar cel. De man huurde samen een woning met het slachtoffer.

Tijdens de vechtpartij tussen de twee huisgenoten, stak de 35-jarige man het slachtoffer met een mes, die uiteindelijk in de ambulance overleed aan zijn verwondingen. 

Oordeel 

Het gerechtshof in Leeuwarden is van oordeel dat de man zijn daad heeft verricht in ‘intense en hevige gemoedstoestand’. Het slachtoffer had eerder op de betreffende dag, bedreigingen geuit naar de man. 

Ook zou zijn gebleken dat de man, zich tijdens de ruzie die avond, heeft verdedigd met het mes. Wel noemt het gerechtshof het ‘disproportioneel’, dat de man naar een mes heeft gegrepen tijdens de ruzie.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432