Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Er heerst overlast bij station Almere Centrumwaarbij ondernemers en omwonenden last ervaren van een groeiend aantal jongeren die herrie willen schoppen. Dat zei burgemeester Van der Loo donderdagavond tijdens een debat binnen de gemeenteraad.

Volgens Van der Loo wordt een samenscholingsverbod niet uitgesloten, maar is dat echter een zwaar middel: "dat zou dan niet alleen gelden voor de jongeren, maar voor iedereen die zich in het gebied bevindt. Dat is in het stationsgebied wel ingewikkeld."

Over de aanpak om de overlast de kop in te drukken, worden momenteel gesprekken gevoerd tussen de burgemeester, politie en justitie. Wel is de gemeente al bezig met preventie, waaronder huis- enschoolbezoeken en waarschuwingsbrieven.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432