Jonathan Zandbergen, chef-kok van restaurant Het Veerhuys in Almere Haven heeft dinsdag de Prix Culinaire 'Le Taittinger' gewonnen in Parijs. Na zijn winst in de Benelux finale in oktober mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de grote internationale finale te Parijs. Jonathan Zandbergen mocht Nederland ook al in 2012 in Parijs vertegenwoordigen maar toen moest hij nog zijn meerdere erkennen aan twee franse chef-koks. “Het is een zeer uitdagende competitie omdat de focus ligt bij het klassiek Frans koken. Een techniek die in Nederland meer en meer naar de achtergrond verdwijnt. De Prix Culinaire is één van de meest interessante kookwedstrijden. De jury is onafhankelijk en zeer professioneel en de organisatie is één van de beste naast de Bocuse d’or. Daarnaast krijg je als winnaar een geldbedrag, een gigantische beker, een Jéroboam Champagne Taittinger en ’s avonds een leuk feest!”, aldus de Almeerse chef-kok.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

30-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen en tevens beluister je hieronder mijn single 'De Muur (Frikandel).

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige