Gedumpte apen in Utrecht opgevangen door Stichting AAP
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Gedumpte apen in Utrecht opgevangen door Stichting AAPGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 08 juli 2015 om 17:33 uur


Woensdagmiddag zijn bij Stichting AAP in Almere twee witoorpenseelaapjes binnengekomen, die eerder woensdag werden aangetroffen in Utrecht. Vermoedelijk zijn de aapjes gedumpt door hun eigenaar.

Verwaarlozing

De aapjes, die de namen Brad en Angelina dragen, zaten in een kartonnen doos en waren achtergelaten op de stoep van een medewerkster van Huisdierenmeldpunt Utrecht. De medewerkster in kwestie nam contact op met Stichting AAP en plaatste de aapjes in de tussentijd in een wat ruimere, plastic bak.

Brad en Angelina zijn erg gestrest en lijken er niet goed aan toe te zijn. Met name één van de twee is erg klein van stuk en heeft een kale, beschadigde staart wat een teken van verwaarlozing is.

"Witoorpenseelaapjes zijn vingervlug en de kleinste deed tijdens het overplaatsen naar de verhuiskrat een dappere ontsnappingspoging. Hij kroop onder een tafel, waar ik hem snel weer onderuit haalde", aldus David van Gennep, directeur van Stichting AAP.

Herplaatsen

De aapjes worden eerst in quarantaine geplaatst bij Stichting AAP, waar zij verder worden onderzocht en kunnen aansterken. Vervolgens zullen zij geplaatst worden in een verblijf op de zoogafdeling maar uiteindelijk is het de bedoeling dat er een herplaats adres voor ze wordt gezocht.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.