Klik om te vergroten

Bussen en treinen rijden weer volgens normale dienstregeling
Laatste update: vrijdag 19 januari 2018 - 09:07 uur


De bussen en treinen rijden in Almere vrijdag weer volgens de normale dienstregeling.

Op het spoor kunnen er op sommige trajecten nog wel vertragingen zijn als gevolg van herstelwerkzaamheden: zo zijn er donderdag tijdens de storm veel takken en bomen op het spoor terecht gekomen wat al grotendeels donderdagavond en nacht is opgeruimd.

Storm

Afgelopen donderdag kreeg Nederland te maken met een westerstorm waarbij landinwaarts windstoten tot 140 kilometer per uur voorkwamen.

Ook in Almere kwamen bij de hulpdiensten meldingen binnen van stormschade. Niet alleen bomen en takken begaven het, maar ook waaide een reclamezuil om.

Verschillende daken van gebouwen in Almere lieten als gevolg van de storm gedeeltelijk los, ook op station Almere Centrum waar glasplaten naar beneden vielen en vervolgens het hele station voor een groot deel van de dag werd ontruimd.

Ook het complete winkelcentrum van Almere Centrum werd korte tijd afgesloten op last van de hulpdiensten doordat verschillende daken het niet meer hielden.

Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.