De bussen en treinen rijden in Almere vrijdag weer volgens de normale dienstregeling.

Op het spoor kunnen er op sommige trajecten nog wel vertragingen zijn als gevolg van herstelwerkzaamheden: zo zijn er donderdag tijdens de storm veel takken en bomen op het spoor terecht gekomen wat al grotendeels donderdagavond en nacht is opgeruimd.

Storm

Afgelopen donderdag kreeg Nederland te maken met een westerstorm waarbij landinwaarts windstoten tot 140 kilometer per uur voorkwamen.

Ook in Almere kwamen bij de hulpdiensten meldingen binnen van stormschade. Niet alleen bomen en takken begaven het, maar ook waaide een reclamezuil om.

Verschillende daken van gebouwen in Almere lieten als gevolg van de storm gedeeltelijk los, ook op station Almere Centrum waar glasplaten naar beneden vielen en vervolgens het hele station voor een groot deel van de dag werd ontruimd.

Ook het complete winkelcentrum van Almere Centrum werd korte tijd afgesloten op last van de hulpdiensten doordat verschillende daken het niet meer hielden.





Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336