'Vries' meest voorkomende achternaam in Almere
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


'Vries' meest voorkomende achternaam in Almere
Laatste update: donderdag 23 augustus 2018 - 13:26 uurDe achternaam 'Vries' is de meest voorkomende achternaam in Almere - zo blijkt uit onderzoek door Telefoonboek.

De top-10 van meest voorkomende achternamen in Almere wordt aangevuld door Bakker, Meijer, Dijk, Mulder, Visser, Jansen, Jong, Berg en Smit.

Ook is er door Telefoonboek een top-20 samengesteld van populairste achternamen in Almere. Zo staat 'Groot' op 11, gevolgd door Boer, Vos, Veen, Bos, Kok, Groen, Bosch, Janssen en Brink.

Oorsprong

De achternaam 'Vries' komt oorspronkelijk uit Friesland: toen de achternamen werden geïntroduceerd door Napoleon, werd het huidige Friesland geschreven als 'Vriesland'.

De naam 'Vries' is na '(de) Jong' en 'Jansen' de populairste achternaam in Nederland.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.