Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Buxusmotrups

[Column] Buxusmotrups

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Al negeerde ik het onderwerp wekenlang zó hard in onder meer de Almeerse buurtgroepen op Facebook, helaas heb ik er de laatste dagen toch aan moeten geloven; overlast door de buxusmot - met name de rups zorgt voor nare overlast en jeuk tot over mijn hele lichaam. Ik dacht dat ik van de week door een spinnenweb liep toen ik de hond ging uitlaten maar het web bleek afkomstig te zijn van de buxusmotrups. Getsie. Op de voordeur zag ik een aantal buxusmotrupsen zitten, een aantal dagen later -dus vandaag- zitten de beestjes overal. 

Verspreid over de buitenmuur van het hele gebouw. Het is mij een wonder dat ik de beestjes tot nu toe nog steeds buiten de deur heb weten te houden. Oké, eentje was er naar binnen geglipt maar die is nu zijn geluk aan het beproeven in de zevende hemel. Mijn vader woont twintig kilometer verderop en heeft nergens last van, hij kende zelfs het fenomeen 'buxusmotrups' niet. 

De buxusmotrups blijkt in het voorjaar al hun seizoen te starten, zo las ik op internet. Inmiddels is het bijna half september en is het haast vervelender dan de plaag vliegende mieren welke elke zomer een aantal dagen aan hun bruidsvlucht bezig is. Hoe lang nog is de vraag? En vooral, wat doe je er aan? Geen idee, wist ik het maar.

Ik heb mijzelf voorgenomen om morgen maar de gemeente of woningbouw te bellen want ik zie het immers niet zitten om met een ladder het gehele pand te voorzien van ammoniak of ander goedje om er waarschijnlijk vervolgens achter te komen dat het niet werkt. In de straat hebben een aantal buren alle buxussen weggehaald; deels omdat deze waren kaalgevreten en deels uit coulance voor de buurt en de mogelijke overlast die kon komen. 

Ik ben zo benieuwd of iemand nu de ideale oplossing weet; een bestrijdingsmiddel aanschaffen, lekker laten zitten of simpelweg de bezem pakken en aan de slag gaan? Met deze buxusmotrups zou je haast zeggen dat Almere groener wordt. 'Stop de kaalslag', zou men in de Kruidenwijk zeggen. Maar nu even in heel Almere, RIP de buxus.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.9 ℃
Voelt als 14.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (09.42 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog