Grieks restaurant in Almere Buiten maakt geen doorstart
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Grieks restaurant in Almere Buiten maakt geen doorstart
Laatste update: dinsdag 18 december 2018 - 13:37 uur



Het Griekse restaurant Grand Taverna Alexandros aan het Baltimoreplein in Almere Buiten zal toch geen doorstart maken. Het restaurant ging in oktober failliet en hield sindsdien haar deuren gesloten.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat een doorstart niet meer tot de mogelijkheden behoort nadat de verhuurder geen medewerking wil verlenen aan een doorstart.

"Al sinds start amper klanten"

Grand Taverna Alexandros had al sinds hun start in de zomer van 2015 te maken met een beperkt aantal klanten. Hierdoor stond de omzet van het restaurant al direct onder druk. Volgens de uitbaters zou de locatie een rol spelen bij het lage aantal klanten: meerdere restaurants hebben de afgelopen periode hun deuren gesloten om onder meer dezelfde reden.

Het faillissement van Grand Taverna Alexandros werd uiteindelijk aangevraagd door Eneco nadat er een betalingsachterstand was ontstaan voor het leveren van energie aan het restaurant.

"Diverse promotiemiddelen ingezet"

Dat de uitbaters zich ruimschoots inzette om het aantal klanten te verhogen, blijkt wel uit de verschillende promotiemiddelen die werden ingezet.

Zo werden er onder meer langs de Buitenhoutsedreef promotieborden bevestigd aan lantaarnpalen, waren er acties op kortingswebsites en werd er een deur-tot-deur-verkoop gehouden om kortingsbonnen te verkopen.

Door de kortingsbonnen die werden verkocht aan de deur, voelen veel klanten zich gedupeerd omdat deze niet meer geïnd konden worden. Door de uitbaters werd een toezegging over mogelijke doorstart gedaan met daarbij de mededeling dat de kortingsbonnen ook gebruikt kunnen worden bij gelijknamige restaurants in Wageningen, Huissen en Apeldoorn.

"Onbehoorlijk bestuur"

Alhoewel de uitbaters wettelijk verplicht waren om jaarrekeningen te deponeren, werd dit niet gedaan. Om die reden is er volgens het faillissementsverslag sprake van onbehoorlijk bestuur en zou dit een belangrijke oorzaak kunnen zijn van het faillissement.

Ook zal door de curator worden onderzocht of er sprake is van andere vormen van kennelijk onbehoorlijk bestuur. "De curator zal de bestuurders te zijner tijd in de gelegenheid stellen om hun visie te geven op het wettelijke vermoeden dat het niet deponeren van de jaarrekening een belangrijke oorzaak is van het faillissement", aldus het verslag.

Schuld van bijna drie ton

Onder de schuldeisers bevinden zich de Belastingdienst en de verhuurder van het pand. In totaal hebben crediteuren voor een bedrag van bijna 300.000 euro gevorderd bij het restaurant.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat het er somber uit ziet voor de schuldeisers omdat het restaurant nog slechts 2315 euro in de kas beschikbaar had op het moment van het faillissement. Het is nog niet bekend of de inboedel van het restaurant zal worden geveild. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.