Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Broedproject van Aeres MBO Almere genomineerd voor Impactprijs Groen Onderwijs 2018
Laatste update: woensdag 09 januari 2019 - 16:50 uurHet broedproject van Aeres MBO Almere is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2018. Projecten en initiatieven die op één of andere manier impact hebben op voedsel, klimaat en/of leefbaarheid krijgen een podium door kans te maken op de prijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 16 januari, een professionele jury zal de winnaar kiezen uit alle ingezonden projecten en initiatieven.

'Van ei tot kipfilet'

In het project wat sinds 2012 deel uitmaakt van de opleiding Dierverzorging worden kippeneieren in een broedmachine gelegd en uitgebroed. De kippen mogen vervolgens op een diervriendelijke manier opgroeien, wanneer zij zijn uitgegroeid worden deze klaar gemaakt voor consumptie.

Studenten begeleiden de cyclus van 'ei tot kipfilet' en leren daarin wat er bij de productie van voedsel komt kijken en hoe je dit zo verantwoord mogelijk kan doen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.