Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

Column: Handhaven op de horecaboulevard

Column: Handhaven op de horecaboulevard

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

De horecaboulevard in Almere Haven is mijn tuin. Een tuin zonder enig onderhoud, en, weliswaar tegen een vergoeding, bediening. Doordat het bij mij om de hoek is, vanwege de gemoedelijke sfeer, het prachtige uitzicht op de haven, en de vele heerlijke horeca gelegenheden, vind ik het 'by far' ook de mooiste en het gezelligste gedeelte in onze stad. Hierdoor is ooit besloten om mijn tuin toegankelijk te maken voor publiek. Tot zover de info ten behoeve van wereldvreemde inwoners van Almere.

Het enige wat mij stoort in mijn tuin zijn personen die er eigenlijk zijn om het voor mij, de buurtbewoners, bezoekers en uitbaters zo prettig en veilig mogelijk te houden: de handhavers van de gemeente Almere.

Het begint er sterk op te lijken dat zij bij gebrek aan nuttig werk zichzelf ten doel hebben gesteld om het de horeca ondernemers van de horecaboulevard het vuur aan de schenen leggen. Zo kreeg de uitbater van jachthaven de Gooise Schipper een boete van €1000,- (lees: duizend euro) opgelegd. De reden was dat zijn vrouw, die van huis kwam, een kwartier eerder in de zaak arriveerde dan haar man die elders in de file stond. Hoewel de zaak nog niet voor publiek geopend was, nam de vrouw het onverantwoorde risico voor zowel mens als dier door zichzelf in afwachting van haar man alvast toegang tot het etablissement te verschaffen. Dit terwijl zij niet over de vereiste vergunning beschikt.

Dat het niet voor publiek was geopend, er geen service beschikbaar was en niemand aanwezig was, doet uiteraard niet ter zake. In ieder geval niet voor de ambitieuze ambtenaar in functie (zoek de contradictie in deze zin). Zij mag gewoonweg de veiligheid voor omwonenden door die onbezonnen actie niet in gevaar brengen. Om u verder niet te lang in spanning te laten, iedereen heeft het uiteindelijk wèl overleefd.

Doordat ik mijn verbazing niet onder stoelen of banken steek (je kunt mij van alles verwijten maar niet dat ik introvert ben) sneed ik bovenstaand onderwerp aan bij andere ondernemers. Wat blijkt, het is geen incident. De Italiaan van BravaCasa kwam tussen zijn terras en het fietspad 1,2729 cm looppad tekort. Ik kan er een duizendste naast zitten. Dit na minutieuze meting met de knietjes op de grond. Zoals gezegd kosten nog moeite wordt gespaard, van de werkelijk zeer gepassioneerde handhaver. De ambtenaar kwam tot een onweerlegbare conclusie: het terras was gewoonweg levensgevaarlijk. Ondanks dat mijn schoonvader (tevens de buurman van de Italiaan) met zijn ruimgemeten scootmobiel en zijn gerespecteerde leeftijd met speels gemak passeert, dreigt handhaving met sluiting van het terras.

Over terrassen gesproken: voor de deur van Flamed even verderop in Almere Haven, stond buiten een stoel. Die werd gebruikt door de thuisbezorger om even te zitten op de momenten dat er geen ritje was. Hoewel de eenzame stoel ook nog op eigen terrein stond, dus niemand in de weg zou kúnnen staan, is handhaving gemeente Almere ónverbiddelijk: hier is een terrasvergunning voor nodig. Stoel weg of een boete - met dreiging van sluiting bij herhaling.

Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Dat vlak achter de horecaboulevard, op hemelsbreed 50 meter afstand, ondernemers worden beroofd van hun dagomzet, auto's in de garage worden gesloopt, om de hoek op de Sluiskade personen worden overvallen en automobilisten de horecaboulevard aanzien voor het stratencircuit van Monaco, is van minder belang voor de handhavers. Om ook daar nog eens aandacht aan te besteden komen onze handhavers gezien de eerder beschreven werkzaamheden eenvoudig niet toe. Er moeten prioriteiten gesteld worden.

* De vrouw van de uitbater van De Gooise Schipper heeft het enorme risico wat zij heeft genomen voor de volksgezondheid inmiddels onder ogen gezien. Ondanks dat zij werkzaam is bij een bank in Amsterdam heeft zij voor de zaak haar papieren gehaald, zodat haar man nu met een gerust hart vast kan komen te staan in de file.

Willem Miermans - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)
Willem Miermans is een veelzijdig zelfstandig ondernemer die dertig jaar geleden vanuit Amsterdam in Almere is komen wonen.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.3 ℃
Voelt als 12.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 16.0 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog