Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Onnozele ambtenaren en een hypocriete wethouder

Foto: Hilde van Garderen (wethouder VVD)

Column: Onnozele ambtenaren en een hypocriete wethouder

Patrice Swart, functioneel beheerder en juridisch medewerker bij de gemeente Almere, staat symbool voor de onnozelheid van de ambtenaren in de witte blokkendoos.

Met de opmerking: 'Wordt vast erg gezellig met al die bootjes, er moet nog wel even een oplossing gezocht worden voor de passanten' reageert hij op mijn eerdere column over het plaatsen van een botenstalling in de haven van Almere Haven. Een actie waardoor er geen plaats meer is voor de vele passanten die deze haven jaarlijks bezoeken, met alle negatieve gevolgen van dien, zoals onder andere inkomstenderving ondernemers, verdwijnen gezelligheid omdat niemand op een terras naar een botenstalling gaat kijken, het wegblijven van bootjesmensen van buiten Almere (er is geen tot onvoldoende plaats), het vertroebelen van het aanzicht van de haven, en er is onder meer geen Botterfestival of Sinterklaasintocht meer mogelijk.

Op mijn vraag aan hem of hij de extra jachthaven 'even' gaat aanleggen op de plaats waar nu de begraafplaats ligt heb ik helaas nog geen reactie mogen ontvangen.

Komende vrijdagavond onthult onze (ik twijfel hevig of ik om 'onze' wel of geen aanhalingstekens moet plaatsen) wethouder Hilde van Garderen een nieuwe naam en logo voor het centrum van Almere Haven. De benaming 'Centrum Almere-Haven' wordt op het Havenfestival officieel, inclusief onthulling van een logo, aangepast in 'Promenade Almere Haven'. Eerlijk is eerlijk, dat is een mooie aanpassing, ongeacht wat het onderzoek hiernaar, logo verandering, en aanpassingen van de signing en dergelijke ook mag kosten.

Wat het echter schaamteloos maakt is dat de wethouder voor de bühne goede sier in Almere Haven gaat maken, terwijl zij tegelijkertijd achter de rug van de door ons gekozen volkvertegenwoordigers (de gemeenteraad), alsmede zonder de horeca ondernemers in te lichten, laat staan mee te overleggen, van de prachtige havenkom zo geruisloos mogelijk een botenstalling wil laten maken.

Openbaar op een druk bezocht Havenfestival op je borst kloppen om nog geen drie dagen daarna middels achterkamertjes politiek, een dolksteek in de rug van de bewoners en ondernemers van 'de promenade' te steken.

Schaamteloos en hypocriet.

Willem Miermans - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)
Willem Miermans is een veelzijdig zelfstandig ondernemer die dertig jaar geleden vanuit Amsterdam in Almere is komen wonen.Actuele artikelen

Ben jij de 26.396
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 22.3 ℃
Voelt als 21.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 22.3 ℃ (01.40 uur)
Hoogst 23.4 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog