❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergrotenFoto: Hilde van Garderen (wethouder VVD)


Column: Onnozele ambtenaren en een hypocriete wethouderGeplaatst door Willem Miermans
Laatste update op donderdag 05 september 2019 om 19:12 uur


Patrice Swart, functioneel beheerder en juridisch medewerker bij de gemeente Almere, staat symbool voor de onnozelheid van de ambtenaren in de witte blokkendoos.

Met de opmerking: 'Wordt vast erg gezellig met al die bootjes, er moet nog wel even een oplossing gezocht worden voor de passanten' reageert hij op mijn eerdere column over het plaatsen van een botenstalling in de haven van Almere Haven. Een actie waardoor er geen plaats meer is voor de vele passanten die deze haven jaarlijks bezoeken, met alle negatieve gevolgen van dien, zoals onder andere inkomstenderving ondernemers, verdwijnen gezelligheid omdat niemand op een terras naar een botenstalling gaat kijken, het wegblijven van bootjesmensen van buiten Almere (er is geen tot onvoldoende plaats), het vertroebelen van het aanzicht van de haven, en er is onder meer geen Botterfestival of Sinterklaasintocht meer mogelijk.

Op mijn vraag aan hem of hij de extra jachthaven 'even' gaat aanleggen op de plaats waar nu de begraafplaats ligt heb ik helaas nog geen reactie mogen ontvangen.

Komende vrijdagavond onthult onze (ik twijfel hevig of ik om 'onze' wel of geen aanhalingstekens moet plaatsen) wethouder Hilde van Garderen een nieuwe naam en logo voor het centrum van Almere Haven. De benaming 'Centrum Almere-Haven' wordt op het Havenfestival officieel, inclusief onthulling van een logo, aangepast in 'Promenade Almere Haven'. Eerlijk is eerlijk, dat is een mooie aanpassing, ongeacht wat het onderzoek hiernaar, logo verandering, en aanpassingen van de signing en dergelijke ook mag kosten.

Wat het echter schaamteloos maakt is dat de wethouder voor de bühne goede sier in Almere Haven gaat maken, terwijl zij tegelijkertijd achter de rug van de door ons gekozen volkvertegenwoordigers (de gemeenteraad), alsmede zonder de horeca ondernemers in te lichten, laat staan mee te overleggen, van de prachtige havenkom zo geruisloos mogelijk een botenstalling wil laten maken.

Openbaar op een druk bezocht Havenfestival op je borst kloppen om nog geen drie dagen daarna middels achterkamertjes politiek, een dolksteek in de rug van de bewoners en ondernemers van 'de promenade' te steken.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Schaamteloos en hypocriet.

Willem Miermans - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Willem Miermans

Willem Miermans is een veelzijdig zelfstandig ondernemer die dertig jaar geleden vanuit Amsterdam in Almere is komen wonen.