Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Dieptepunt

Column: Dieptepunt

Ik was al een tijd op de hoogte van dat het ooit zou kunnen gaan gebeuren, maar dat het werkelijkheid zou worden? Nee, dat had ik niet verwacht. In 2015 onderging ik een maagverkleining omdat de morbide obesitas levensgevaarlijk te noemen was. Met een lengte van slechts 1.64 meter en een gewicht van 114 kilo, was ik echt een regenton. Levensgevaarlijk ook: welke ziekten en complicaties er op de loer lagen. Suikerziekte kon elk moment optreden en ook had ik een te hoge bloeddruk. Gewrichtspijn is er helaas nog steeds, nadat de gewrichten van kinds af aan een extra gewicht hebben meegedragen. Ik ben er nog goed van af gekomen.

Vervolgens viel ik in korte tijd, razendsnel af. Het lichaam is gehalveerd. Door de gezondheidstoestand afgelopen maand, heeft mijn lichaam veel van mij gevraagd. De pijnaanvallen hebben veel kracht gekost, zo zijn er zelfs buikspieren bijgekomen. Ook at en drink ik minder, tot vrijwel niets. Het ging niet en de eetlust was verdwenen. Gelukkig gaat het eten en drinken nu weer een beetje richting het oude patroon, alhoewel veel maaltijden nog te zwaar zijn voor wat mijn buik aan kan. 

Ten tijde van de maagverkleining, was ik voor de gein aan het uitrekenen hoeveel kilo ik moest gaan wegen wilde ik ooit officieel over ondergewicht kunnen spreken. Dat bleek 49.8 kilo te zijn. Tijdens een spontaan weegmoment vanmorgen, bleek er nog slechts 49.6 kilo over te zijn van het gewicht. Ik heb officieel ondergewicht. Of dat te merken is? Half: de energie is minder en ook de kracht in het lichaam is verminderd. Een ieder in mijn omgeving weet dat het niet aan mijn ó zo gezonde eetpatroon ligt, er is er immers maar één in dit land die zou kunnen leven op een dieet bestaande uit frikandellen en energydrank. And thats me.

Het voordeel van het afvallen is dat ik vele mensen adviezen geef over hun eetpatroon. Geen professional, maar ervaringsdeskundige. Ik weet het geheim van effectief afvallen waarbij de kilo's ook daadwerkelijk weg blijven. Dat is geen maagverkleining (in de volksmond wordt dat een wondermiddel genoemd), maar het veranderen van je eetpatroon. Zo gemakkelijk en het is volgehouden. Een goed advies voor een ieder die in deze eerste week van het nieuwe jaar, bezig is aan het goede voornemen om wat kilo's kwijt te willen raken.

Die zichtbare ribben zijn bijzonder om te zien, maar toch zou een vetrandje niet zo erg zijn. Dan val ik tenminste weer een beetje op tussen de meer dan 200.000 stadsgenoten. Daarentegen vind ik het wèl tof dat ik kan zeggen dat ik zowel overgewicht als ondergewicht heb gehad. Maar, gezond is het niet.

Zodra de gezondheid weer optimaal is, lijkt bijvoeding de juiste oplossing voor dit dieptepunt. Het eigen risico gaat dit jaar toch ook wel weer op. Bijvoeding aanvragen bij de nieuwe huisarts, want ik heb mij ingeschreven bij Medi-Mere op aanraden van de lezers. Thanks.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.
Actuele artikelen

Ben jij de 26.396
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 27.6 ℃
Voelt als 27.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 16.1 ℃ (06.32 uur)
Hoogst 27.6 ℃ (10.34 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog