Burgemeester Franc Weerwind is weer actief op Twitter. Woensdagmiddag plaatste de burgemeester een tweet over een bezoek aan de Kinderraad bij buurtcentrum De Wieken in Molenbuurt. 

Simone Mahn, woordvoerder van de burgemeester, laat weten dat Franc Weerwind inderdaad weer is gaan tweeten. De tweets zullen in de toekomst door zowel Weerwind als de woordvoering worden geplaatst.

Voor het eerst was de burgervader actief op Twitter in oktober 2015 toen hij voor het eerst kennismaakte met Almere Stad-Oost, destijds bleef het bij het posten van twee tweets. In een eerder interview met Almere Nieuws verklaarde Weerwind niet aan social media te doen omdat hij een persoonlijke ontmoeting verkiest boven social media.

"In een tweet kun je niet duidelijk krijgen op wat voor toon iemand spreekt en heb je de persoonlijke conversatie niet. Wanneer je met iemand in discussie gaat, kun je dat het beste in persoon doen. Dan begrijp je elkaar beter en dat maakt veel dingen snel duidelijker. Ik prefereer een persoonlijke ontmoeting boven social media", aldus Franc Weerwind destijds.

Het Twitteraccount van Weerwind heeft inmiddels meer dan 2000 volgers.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336