Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Burgemeester Weerwind weer actief op TwitterFoto door: Bob Friedländer

Burgemeester Franc Weerwind is weer actief op Twitter. Woensdagmiddag plaatste de burgemeester een tweet over een bezoek aan de Kinderraad bij buurtcentrum De Wieken in Molenbuurt. 

Simone Mahn, woordvoerder van de burgemeester, laat weten dat Franc Weerwind inderdaad weer is gaan tweeten. De tweets zullen in de toekomst door zowel Weerwind als de woordvoering worden geplaatst.

Voor het eerst was de burgervader actief op Twitter in oktober 2015 toen hij voor het eerst kennismaakte met Almere Stad-Oost, destijds bleef het bij het posten van twee tweets. In een eerder interview met Almere Nieuws verklaarde Weerwind niet aan social media te doen omdat hij een persoonlijke ontmoeting verkiest boven social media.

"In een tweet kun je niet duidelijk krijgen op wat voor toon iemand spreekt en heb je de persoonlijke conversatie niet. Wanneer je met iemand in discussie gaat, kun je dat het beste in persoon doen. Dan begrijp je elkaar beter en dat maakt veel dingen snel duidelijker. Ik prefereer een persoonlijke ontmoeting boven social media", aldus Franc Weerwind destijds.

Het Twitteraccount van Weerwind heeft inmiddels meer dan 2000 volgers.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties